Груші

Улюблениця Клапа
1річні 90грн
Літній сорт.
Плоди
середньої або вище середньої величини -130-180 г, на молодих деревах та
айві - 240-330 г, грушоподібні. Шкірочка щільна, лимонно-жовта,
блискуча, з сонячного боку з розмитим, світло-червоним рум'янцем. М'якуш білий, ніжний, танучий, дуже
соковитий, кислувато-солодкий, високих смакових якостей .
Знімна зрілість плодів в Україні настає в кінці липня, як тільки вони починають жовтіти. Лежкість 10-15 днів, перестиглі плоди «пухнуть». Занадто раннє і занадто пізнє знімання плодів негативно позначається на їх якості. До настання біологічної зрілості плоди міцно тримаються на дереві, при дозріванні схильні до осипання. У зв'язку з цим плоди слід знімати днів за 10 до настання зрілості. Транспортабельність їх непогана. Споживаються плоди, в основному, у свіжому вигляді.

Талгарська красуня
1річні 90грн
Груша Талгарська красуня - десертний осінній сорт високої врожайності
середнього терміну дозрівання. Рясно і постійно плодоносити починає вже з
2-3 року. Кінець вересня - оптимальний період збору врожаю. 170-200 г, гладенькі, блискучі, світло-жовті із яскравим рум'янцем з сонячної сторони, подовгасто-грушеподібної форми. М'якоть кремова, хрумка, солодка із кислинкою, дуже соковита, духмяна, мілкозерниста. Добре тримаються на дереві.
Груші
транспортабельні і відмінно зберігаються в прохолодному місці пару
місяців.

Бера Бокс
1річні 90грн
Плоди вище середнього, великого розміру (150-250 г), дуже варіюють за формою, але в більшості випадків довгасто-грушоподібні, оржавленості, в лежанні приймають характерний для сорту бронзове забарвлення.
М'якоть ніжна, що тане, приємного смаку. Знімальна зрілість з другої-третьої декади вересня, споживча-через 15-20 днів після сьема. Плоди зберігаються 30-40 днів.
Дерева середньорослі, з негустий пірамідальною кроною, плодові освіти - кільчатки. Перші врожаї на слаборослій підщепі отримують на четвертий-п'ятий рік, на лісовій груші - на шостий-восьмий.
Плодоношення регулярне. Цвітіння пізніх строків. Сорт малозимостійкий, стійкий до грибних захворювань.

Вільямс
1річні 90грн
Плоди великі (150-300 г), довгасто-грушоподібної форми, з горбистою поверхнею, після дозрівання - лимонно-жовті із слабким рум'янцем.
М'якоть масляниста, тане, ніжна, зі своєрідним ароматом, солодкого смаку. Знімальна зрілість-з другої половини серпня, споживча - через 10-15 днів. Плоди зберігаються протягом місяця.
Дерева середньорослі, з розкидистою кроною і тонкими пониклі гілками, плодоносять на кільчатках. Перші врожаї на слаборослій підщепі (айва) получаают на четвертий-п'ятий рік, на сіянцях лісової груші - на шостий-сьомий.
Плодоношення регулярне. Стійкість квітковіх нирок до заморозків на середньому рівні.

Ноябирська (Листопадова)
1річні 90грн
Плоди до 150 - 250 г, зелені (після повного достигання
- жовті), без "камінця" всередині, правильної грушоподібної форми.
М'якоть біла, кисло-солодка, соковита, духмяна, без грануляції.
Дозріває в ІІІ декаді вересня. В холодному місці зберігаються до кінця листопада (в холодильнику - до березня).
Зимостійкі, стійкий до грибкових захворювань та бактеріальних опіків.
Перший урожай на 3-й рік після посадки.
Дерево низькоросле, росте до 3,5 м.
